Uitzonderlijke
Locatie

Het is onmogelijk om niet eerst stil te staan bij de opmerkelijke gevel: een duidelijk voorbeeld van de “Um 1800-Bewegung”, een conservatieve architectuurstroming uit de eerste decennia van de 20e eeuw. Links en rechts van de ingang ziet een in kalksteen uitgevoerd reliëf op de bezoekers toe. Daarboven twee reeksen van 5 vensters met decoratief glas-in-lood. Ook na binnenkomst is duidelijk dat het hier om een uitzonderlijke locatie gaat. Meters achter de façade opnieuw een gevel, nu van glas en staal. De authentieke grove stenen buitenmuren contrasteren door het hele pand speels met het ritme van de achterliggende nieuwbouw. In dit atrium naast de lift, tussen de oude en nieuwe gevel een digitale conciërge. “Zijn voice assistant geeft instructies aan koeriers, verwelkomt bezoekers, opent deuren en bewaakt uw residentie.” Dan de lift… het is opmerkelijk dat die u ìn 1 van de volgende appartementen brengt.

3 exclusieve appartementen en
1 uniek penthouse

We kunnen hier omschrijven wat u bijvoorbeeld op de eerste etage ziet als u door de huiskamer loopt, maar op die manier is het vrij zeker dat de superlatieven elkaar samen met de etages overlappen. Het is sowieso verstandiger om de ruimtes persoonlijk te ervaren, want de werkelijkheid wint het altijd van de fictie.

Ruimtelijk
KARAKTER

Het zijn de details die in alle appartementen in het oog springen: de hoogte van de plinten, hier en daar een deur tot aan het plafond, een kleurrijke streep in het marmer aan een wand van een badkamer, of de afwerking van de ramen… nou ja, ramen. Met dit uitzicht spreek je eigenlijk over beglaasde lijsten waarin het uitzicht het kunstwerk representeert. Uit elk raam komt een artistieke foto de ruimte in; soms vermomd als panorama op Den Haag, vanachter een ander venster juist als een stille binnentuin met als achtergrond de 2 meest opmerkelijke vormen van hoogbouw die de stad typeren. In een andere lijst valt vanaf een afstand een authentieke muur te bewonderen. Over glas gesproken: de drievoudige beglazing zorgt in elk vertrek voor absolute stilte in een verder zo levendige stad.

De sfeer van de oorspronkelijke bestemming blijft door de originele details en het extreem ruimtelijke karakter in alle woonlagen goed behouden.

Materiaal & Toepassingen